Broar & Kronor Malmö

Vid större substansförluster eller saknade tänder kan det vara aktuellt med större behandlingar. detta kan innebära porslinskronor eller broar. Idag blir det allt vanligare med helt metallfria konstruktioner såsom t ex Zirkonium-kronor mm. Vi gör även en hel del avtagbara konstruktioner även om detta blir allt mindre vanligt som permanent ersättning.

Krona

Väljer man när det inte finns möjlighet att bygga upp den skadade tanden med hjälp av plast eller inlägg, skapa god kontakt till granntand, säkerställa att en tand inte går sönder efter en rotbehandling och eller av estetiska orsaker. Det finns manga olika material att välja mellan såsom Co/Cr, Silver Palladium, Guld och en uppsjö av olika Helkeramer. Dessa olika material har bade för och nackdelar och Patienten väljer tillsammans med tandläkaren vilket som lämpar sig bäst för den terapi som väntar.

Helkeramisk Krona

En helkeramisk krona har stora estetiska fördelar och är en krona som består av ren keramik. Det är en estetiskt vacker krona och det är svårt att se skilja utseendet från en riktig tand. Beroende på hur mycket av tanden som skall avverkas väljer man inlägg, fasad eller en helkeramisk krona.

Bro

En bro är en ersättning av en eller flera tänder. Har man förlorat tänder, kan dessa ersättas av antingen en bro eller ett implantat. En bro kräver fler naturliga tänder för att bära upp den, dock är det begränsat hur manga tänder en bro kan ersätta. En bro är fastsatt på de naturliga tänderna med cement och kommer efter en tid att kännas so mom det vore ens egna tänder. Precis som Kronor, framställs broar i Metalkeramik eller Helkeramik.